torstai 4. syyskuuta 2014

Kasvohoito-, jalkahoito- ja käsihoitohuone

kasvo- ja jalkahoitotuoli
Hoitolassa on kaksi hoitohuonetta. Tässä ensimmäisessä huoneessa teen kasvo-, jalka- ja käsihoidot. Kalusteet ovat suurimmaksi osaksi vanhoja, itse tehtyjä tai tuunattuja. Tämä hoitotuoli on tosin aivan uusi. Monet sanovat pötköttämään mennessään, että tuoli muistuttaa hammaslääkärin tuolia. Ehkä hoito ei niinkään :)

Käsihoitojen ja kestolakkauksien paikka
Käsihoitoja/kestolakkauksia varten tarvitsin syvyydeltään kapean pöydän, jotta asiakkaan ei tarvitse kurotella tai toisaalta minunkaan. 159 senttisellä on nimittäin aika lyhyet kädet :) Minulla oli jo ennestään todella hyvä satulatuoli ja jotta asento pysyisi hyvänä, piti pöydän olla korkea. Onneksi näppärä "Antero" tekaisi liimapuulevystä mahtavan kynsihoitopöydän. Eikä maksanutkaan paljon, kun kulmaraudatkin löytyivät omista jemmoista. Pöytä on petsattu Folk Art -petsillä, jota myydään pienissä 59 ml pulloissa. Mitä enemmän käyttää petsin seassa vettä, sitä pidemmälle se tietysti riittää. Tähän pöytään taisi mennä 1 pullo. Asiakkaan tuoli löytyi Ikeasta ja sen korkeuden mukaan kynsihoitopöytäkin mitoitettiin.

Sermin takana on kasvohoitoa varten pyyhe. Kasvohoidossa hieron hartioita ja käsivarsia naamion aikana. Asiakas voi riisua "piilossa" paidat pois ja ottaa pyyhkeen suojaksi.

puulattia vai muovimatto?
Lattia piti alunperin päällystää laminaatilla. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, kun tajusin että on hyvinkin mahdollista, että joku kerta kippaisin jalkahoitovedet lattialle. Laminaatti olisi sen sähläyksen jälkeen uusittava kokonaan. Lisäksi muovimatto on äärettömän helppo desinfioida jalkahoitojen jälkeen. Tämä ihana muovimatto löytyi Upofloorin valikoimasta, eikä hintaakaan ollut kuin 1 € /m2 enemmäin kuin ne perusmuovimatot. Lattia on narissut jo vuosikausia muutamasta kohtaa. Remontin yhteydessä narina piti korjata, mutta tähän mattoon se sopi niin hienosti, että sai jäädä. Tulee vielä enemmän puulattian fiilis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti