torstai 20. marraskuuta 2014

Rentouttavaa kuumakivihierontaa


Mikä onkaan ihanampaa kylmänä päivänä tai iltana kuin olla kuumakivihieronnassa. Lämpimillä basalttikivillä ja öljyllä tehtävä hieronta rentouttaa, nukuttaa, hemmottelee ja laukaisee lihasjännityksiä. Hoidon jälkeen on tärkeää juoda vettä tai vihreätä teetä, jotta lämmön ja hieronnan ansiosta liikkeelle lähteneet kuona-aineet poistuisivat kehosta. Vaikka kuumakivihieronta onkin lihasjumeja "sulattava" ja rentouttava hoito, kannattaa aina kääntyä esimerkiksi osteopaatin, urheiluhierojan tai fysioterapeutin puoleen mikäli selässä tai hartioissa on suurempia ongelmia esimerkiksi kovaa kipua.




Tuoli on äitini joskus jostakin pelastama. Tuoli on päällystetty noin 15 vuotta sitten minun ja mieheni olohuoneeseemme sopivaksi. Nyt kun kotona on värimaailma vaihtunut, tuoli muutti hoitolalle. Tuolille voi jättää vaatteet tai istahtaa hoidon päätteksi. Tyynynpäälliseen on painettu hevoset silkkipainotekniikkaa jäljittelevällä Simply Screen -seulalla ja maaleilla. Pysyy muuten hillittömän hyvin pesussa. Käy niin koristetekstiileihin kuin vaatteisiinkin. Olen käyttänyt jopa rumpukuivaimessa eikä miksikään ole kuvat menneet, ei lasten vaatteissa eikä aikuisten. Tummilla kankailla näkyy parhaiten musta ja metallivärit. Tutustu Simply Screen tuotteisiin täällä. Näyttäisivät olevan alennuksessa :)
Kuvassa toinen käsienpesualtaaksi muokattu ompelukoneenjalka...tämäkin suoraan kirpputorilta :)
Lyhdyt on hankittu vuosia sitten Indiskasta. Sopivat huoneen värimaailmaan täydellisesti. Samat lyhdyt kiikutan usein myös keskiviikkoisille Shindo-tunneille "Shindo-tilaan" hoitolan toiseen päähän.
Kivet lämmitän lämmityslevyllä jossa on termostaatti. Näin kivistä ei tule liian kuumia. Lämmityslevy on huomattavasti helpompikäyttöisempi kuin lämmityskattila jossa kuumaa vettä. Sopivan kokoisten kivien etsiminen on hankalaa vesiastiasta, kun huoneessa on valona pelkät kynttilät.
Öljyna kuumakivihieronnassa käytän tuoksutonta viinirypäleensiemenöljyä, sekä vaihtoehtoisesti miedosti tuoksuvaa [ comfort zone ] Sacred Nature öljyä. Sacred Nature linja on biosertifioitu luomusarja. Linjasta löytyy kasvoista vartalolle kaikki mitä tarvitaan ja esimerkiksi kasvovoiteet ja vartalovoi  ovat äärettömän mahtavia erityisesti nyt kun lämmitykset taloissa on laitettu päälle ja kasvojen ja vartalon iho kuivuu.

Kuumakivihieronnan voi ottaa vain joko yläselälle tai koko vartalolle joka on oma ehdoton lempparini. Lahjakortti kuumakivihierontaan on muuten aika kiva lahja, vink, vink ;)




2 kommenttia:

  1. Hei. Kävin tänään kasvohoidossa elämäni ensimmäistä kertaa.....ihanaa :) ....en voi kun kiittää kun oli niin rentouttavaa. Kuin olisi vuosien kuori irronnut. Kiitos!!!!

    VastaaPoista